26 Aralık 2014 Cuma

İTALYA GEZİSİ

İTALYA GEZİSİ


Bölge: CAMPANIA

Bölge Tyrrhenian denizine karşı karşıyadır ve İtalya'nın en iyi sahillerinden birini içerir.İç bölgedeki vadileri, ovaları,kırık düzensiz masifleri ile Campania bölgesi esasen dağlık bir bölgedir.Bölgenin en büyük şehri Napoli olup diğer şehirleri Caserta, Benevento, Salerno ve Avellino'dur.Napoli ve Salerno körfezinden ulaşılabilen adaları ise Capri, Ischia, Procida'dır.

Napoli :

 (Napoliten lehçesi: Napule) güney İtalya'nin Campania bölgesinde ve kendi ismini taşıyan Napoli ilinde bulunan ve Campania bölgesi ve Napoli ili başkenti olan bir şehir ve yerel idare bakımından bir komündür. İtalya'nın nüfus itibariyle,Roma ve Milano'dan sonra üçüncü büyük şehridir. Şehir tarih, sanat, kültür, mimari, müzik ve astronomi yönlerinden İtalya'da hayati rol oynamaktadır. İtalya tarihinde 2.800 yıllık geçmişi ve (1285 – 1816 döneminde özerk bir devlet olan) Napoli Krallığıbaşkentliği yapması nedeniyle çok büyük öneme sahiptir.
720 hektarlık Napoli eski tarihsel şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadir.
Napoli'de görülmesi gereken yerlerin en başında şehre araçla yaklaşık 20-25 dk mesafede olan 

KÜLLER İÇİNDE YOK OLAN ŞEHİR POMPEI: Forum, tapınaklar, tiyatrolar, amfitiyotrolar, bazalikalar, caddeler, atölyeler,kenar mahalleler, hanlar, hamamlar, meyhaneler, çamaşırhaneler, vs. bugün bile şehri gezenler tarafından çok rahat görülmektedir. Tarihin en trajik olaylarından birine tanık oluyorsunuz.MS. 79 yılında Vezüv yanardağından fışkıran lavlar kısa bir süre içinde insanların kavrularak 2000 yıl boyunca küller altında kalmasına neden olmuştur.Püskürme 2 gün sürmüş ve bu iki günün sonunda Pompei şehri kül bulutunun içinde 6- 7 metre derine gömülmüştür.1709 yılında ilk kazılar Herculaneum da başlamış uzun çalışmaların ardından şehir ortaya çıkmıştır.



SAN FRANCESCO DI PAOLA KİLİSESİ: Piazza del Plebiscito meydanında olan 19.yy başlarında Kral Joachim Murat (Napolyon'nun kayınbirederi) tüm meydanı kaplayacak büyük bir bina planladı ancak bina I Ferdinand tarafından tamamlattırılmış olup bu dönemde bir manastırda yaşamakta olan Paola Saint Francis'e ithaf edilerek kliseye dönüştürülmüş ve San Francesco Paola Kilisesi adı verilmiştir.Kilise cephesi altı sütün ve iki ion üzerine oturtulmuş içi ise  iki yan şapel ve 53 metre yüksekliğinde dairesel kubbeden oluşmaktadır.




ROYAL PLACE :   Napoli Krallığına ev sahipliği yapan ve bir dönemler Napolyon'nunda yaşamış olduğu denize nazır oldukça büyük bir yapı.





CASTEL NUOVO ŞATOSU:Sicilya kralı 1. Carlos tarafından 1279 yapımına  başlayıp1284 yılında tamamlanan yapılmış görkemli bir şato.





Castle Nuovo, Naples, Italy.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder